Het Savarijn behoort al jaren tot de betere restaurants van Nijmegen. Dit is te danken aan een constant goed niveau van de keuken en aan de fraaie wijn-spijs combinaties, maar zeker ook aan de vriendelijke en attente bediening. Het Savarijn werkt met maandkaarten. Hierop vindt u gerechten die zijn geïnspireerd door het seizoen en gebaseerd op het aanbod van de markt.

Een bewuste keuze voor een ambachtelijke, seizoensgerichte keukenstijl, uitgevoerd volgens eigentijdse methoden werd beloond. Het Savarijn wordt vermeld in alle belangrijke restaurantgidsen. Vanaf 1996 is het restaurant een vaste waarde in de Michelingids. GaultMillau waardeert de keuken met een rode "Toque" en 14 punten. Het Savarijn is opgenomen in de Top 500 van "Lekker" en de restaurantgids voor wijnliefhebbers, Grootspraak, rekent Het Savarijn tot de beste wijnrestaurants van Nederland. Het Amerikaanse wijnblad Wine Spectator heeft het restaurant 10 jaar lang geprezen met een "Award of Excellence" en de Duitse Schlemmer Atlas kent Het Savarijn drie "Kochlöffel" toe - een restaurant met een zeer goede keuken.

 

Het restaurant is gevestigd in een 19e eeuws hoekpand met karakteristieke hoge plafonds en is volledig air-conditioned. Het is ingericht met eigentijdse materialen en kunst van de Rotterdamse meesterbindster Hanna de Bruijn. Aan de wand hangen werken van de Nijmeegse kunstenares Denny Baggen. De sfeer in het restaurant laat zich omschrijven als "stijlvol informeel", maar zeker ook als "informeel stijlvol".